Word leerboer

Zoek je naar manieren om je bedrijf duurzaam te verbreden? Ga je graag met kinderen om? En heb je gevoel voor onderwijs? Dan is BoerenWijs een aantrekkelijke kans voor jou.

BoerenWijs brengt onderwijs en boeren bij elkaar in de provincie Gelderland. Als leerboer verzorg je tegen vergoeding educatie op en rond de boerderij. Je geeft les aan schoolklassen die je op je bedrijf ontvangt. Het gaat er daarbij om dat je het onderwijs aanvult en verrijkt met praktijkervaringen. Dat kan door de kinderen educatieve activiteiten te bieden en ze te laten helpen bij werkzaamheden zoals voederen of fruit plukken. Maar ook door hen mee te nemen het land op. De bedoeling is dat kinderen het boerenleven écht beleven. Zo leren ze niet alleen met hun hoofd en hun handen, maar ook met hun hart!

BoerenWijs biedt je ondersteuning.

De aangesloten leerboeren zijn actief in diverse sectoren. Ben je veehouder, akkerbouwer of tuinbouwer? BoerenWijs verwelkomt je graag als deelnemer. Maar ook als je bollenkweker of boomkweker bent, werken we graag met je samen. Wij bieden je op verschillende manieren ondersteuning. Denk daarbij aan promotionele activiteiten,  kennis uitwisseling, afspraken over de boekingen en het samenstellen van lesmateriaal. Daarnaast kun je bij ons terecht voor cursussen didactische vaardigheden en praktische adviezen. Van leerboeren verwachten we betrokkenheid en een actieve houding.

Ieder lid van BoerenWijs , wordt ook lid van Boerderij educatie Nederland. De lidmaatschapskosten hiervan worden jaarlijks vastgesteld.
Elke deelnemer van BoerenWijs en dus ook deelnemer van Boerderij educatie Nederland dient binnen 1 jaar nadat de cursus Belevend leren is gevolgd, de certificatie gaan behalen. De deelnemer is in het bezit van Verklaring Omtrent Gedrag, de deelnemer houd voor zijn bedrijf een RI&E (Risico-inventarisatie en -evaluatie)  bij.

Interesse?

Heb je interesse in het verzorgen van lessen op je bedrijf? Dan kun je na via e-mail contact met ons opnemen: boerenwijs@gmail.com

inschrijfformulier Boerenwijs  en Huishoudelijk_reglement_BoerenWijs downloden