Over BoerenWijs

Kinderen komen steeds minder in aanraking met het leven op de boerderij. Daardoor weten ze vaak niet waar ons voedsel vandaan komt. BoerenWijs brengt kinderen en boerenleven bij elkaar.

De boeren die les geven op hun boerderij zijn gecertificeerde leerboeren of zijn nog in opleiding hiervoor bij  www.boerderijeducatienederland.nl
De boeren die bij BoerenWijs zijn aangesloten, verzorgen lessen op de boerderij voor kinderen van basisscholen en voortgezet onderwijs in de provincie Gelderland. Tijdens zo’n les leren kinderen een heleboel over het werken en leven op de boerderij. Zoals melken, dieren verzorgen en gewassen telen. De boer neemt de kinderen mee over het bedrijf of de natuur in en laat ze zelf van alles onderzoeken en ontdekken. Het is mogelijk om samen met de boer een duurzaam project op te zetten waarbij de school(klas) met de boer een jaarprogramma opstelt met verschillende thema`s  e.v.t. gebonden aan seizoenen.
Hiermee krijg je meer verdieping en is er meer tijd om kinderen daadwerkelijk te laten helpen met het echte werk op de boerderij.

Het boeren écht beleven.

Kinderen leren zo spelenderwijs en door eigen ervaring wat er op een boerderij gebeurt. Waar ons voedsel vandaan komt en hoe het wordt geproduceerd. En ze leren nog meer: hoe het is om buiten te leven en te werken, samen met dieren en natuur. Door met de klas de boer op te gaan, beleven kinderen het boerenleven écht: met hun hoofd, handen én hun hart.

Ondersteuning voor leerboeren.

Aan boeren biedt BoerenWijs de kans om hun bedrijfsactiviteiten verantwoord uit te breiden en daarmee aanvullende inkomsten te genereren. De leerboeren krijgen op verschillende manieren ondersteuning. Onder meer in de vorm van lesmateriaal, adviezen en financiële afwikkeling. Bovendien ondersteund BoerenWijs promotionele activiteiten en afspraken over de boekingen.

Meer weten?

U kunt natuurlijk  via e-mail contact met ons opnemen: secretariaat@boerenwijs.nl

Gelders samenwerkingsverband

Hierin nemen verschillende initiatieven die boerderijeducatie verzorgen deel. Boerenwijs is hierbij betrokken evenals De Boerderijschool, Klasse BoerenRijk van Nijmegen en LTO- Noord. Als samenwerkingsverband proberen we krachten te bundelen!

Boerderijeducatie Nederlandboerderij-educatie

Dit is een samenwerking van dertien regionale initiatieven op het gebied van boerderijeducatie. Boerderij educatie Nederland wordt ondersteund door LTO Nederland en Zuivel.nl.
Catrien Weijers vertegenwoordigt namens Boerenwijs de bijeenkomsten van het landelijk platform.
Momenteel zijn er 325 boerderijen aangesloten waar je met de klas terecht kunt voor een leuke en leerzame praktijkles.
Basis-, middelbaar of bijzonder onderwijs: er zijn praktijklessen voor ieder gewenst niveau.