Bezoekje aan de Boerderij door de praktijkschool Zutphen.

Bezoekje aan de Boerderij door Praktijkschool uit Zutphen, School voor voortgezet speciaal onderwijs.

Op de boerderij werden wij uitgenodigd om eerst naar binnen te komen voor een uitleg/inleiding over het bezoek aan de boerderij. Het goede hieraan vond ik, dat er duidelijk werd gesproken en dat de leerlingen vragen werden gesteld. Hiermee betrek je de leerlingen, wat erg belangrijk is, omdat ze vaak kort de aandacht erbij kunnen houden.
Tijdens de rondleiding over de boerderij hebben de leerlingen van alles mogen proberen, zoals de kalfjes voeren en aaien, kuilvoer scheppen en het zien schuiven van die grote voederhekken ( hoe heet dat? ) vonden ze heel gaaf. De stier vonden ze allemaal wat eng, maar er was 1 leerling die de stier samen met mij durfde te aaien en dat geeft voor de leerlingen wel de nodige spanning maar ook juist de ervaring wat het zo mooi maakt.
Daarbij het melken van de koe, zelf boter mogen maken en het proeven van verschillende producten maakte het helemaal compleet. Er werd gevraagd naar tips en tops, maar ik moet zeggen; het is een praktijkschool en jullie van de boerderij hebben de leerlingen op een geweldige manier het boerenleven laten ervaren.

Ik vond het bezoek volledig en compleet, omdat wij mochten, zien, proeven, voelen en ruiken wat een boerderij inhoud. Ik heb dus alleen mijn complimenten en eigenlijk geen tips, sorry. Maar mochten jullie nu een bijpassende activiteit bedenken, waarbij de leerlingen toch even goed moeten bewegen en de energie kwijt kunnen raken dan is dat altijd mooi meegenomen. Want ik merkte dat het gevoel van vrijheid voor sommige leerlingen bijna te veel is, want er zijn zoveel materialen en dieren wat impulsiviteit naar boven haalt.

Maar al met al is het allemaal goed verlopen en waren ze allemaal erg enthousiast.
Het was een geslaagd uitje!

Brent

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *